zondag 6 februari 2011

Lemelerberg 16-01-2011



Tja….  zo lagen wij zondagmorgen ook nog te slapen toen om 08:00 uur onze wekker ging. We hadden afgesproken om 10:30 uur te vertrekken voor onze wekelijkse wandeltocht. Nadat we op ons gemak een heerlijk ontbijt hadden genuttigd werd het tijd om onze spullen op te zoeken en ons klaar te maken. We hadden zaterdag advies gevraagd aan een verkoopster van een outdoor winkel wat de ideale kleding was voor onze wandeltochten tijdens alle weersomstandigheden. Wintersportkleding hadden we inmiddels maar die waren voor nu te warm. Een wind- en waterdicht jack wat wel ademt hadden we nodig en een makkelijk zittende broek. Wat kan een hobby duur zijn he? Een broek hebben we in deze winkel aangeschaft maar een jas hebben we in een andere sportwinkel opgehaald. Het is dus nog even uitzoeken voor ons hoe warm alles is en wat voor ons de comfortabelste kleding is voor elke weersomstandigheid. We hebben inmiddels keus genoeg in onze kast liggen/hangen.

We hadden onze kleding aan, jassen, schoenen, stokken, koek en drinken mee dus de reis kon beginnen. Deze week was onze keuze op de Lemelerberg gevallen. Jan had een route uitgestippeld van 10 km en deze op onze GPS gezet. Het was bijna onbewolkt, 9 graden en een matige wind.

Onderweg zagen we dat de Vecht door al het smeltwater op veel plaatsen buiten zijn oevers is getreden en in de uiterwaarden stond. Gelukkig geen situaties zoals in Limburg of rond Deventer, maar je zag ook hier het effect van het smelt-regenwater.

Onderweg naar het startpunt op de Lemelerberg kwamen we veel mountainbikers tegen. Dit was ook voor hun een ideale omgeving om te mountainbiken. Op de parkeerplaats aangekomen, waar het nu nog lekker rustig was, hebben we onze wandelschoenen aangetrokken en kon onze wandeling beginnen. 

Op het eerste pad kwamen wij bovenstaand bronzen beeld tegen met de naam `Hirsch`. N.a.v. dit beeld is de fabel `De reeën van de Lemelerberg` geschreven.Wij vervolgden ons pad kriskras over bike-, wandel-, én ruiterpaden. Onze GPS nam het nml niet zo nauw met de wandelpaden en dus kwamen alle paden aan bod. Regelmatig kwamen wij mede wandelaars tegen. Het viel ons op dat er veel mensen aan het wandelen waren, meer dan wij hadden verwacht. Nederland is toch wel lekker in beweging volgens ons, of valt het ons op omdat wij er net zelf mee begonnen zijn?

 
 De natuur was prachtig, de kleurschakeringen veelzijdig: 



 
Zelfs de zwammen groeien aan de bomen (de ruige weerschijnzwam):


Vele omgewaaide bomen: 
 
Aangekomen bij het uitkijkpunt werden we getrakteerd op mooie vergezichten:  






Bijna aan het einde van de wandeling kwamen we bij het standbeeld van de zogenaamde Leeuwenroute (deze wandelroute is een combinatie van twee routes, van de zgn. bergroute op de Archemerberg en van de stuifzandroute op de Lemelerberg) :


 
Na deze wandeling van 10,6 km hebben wij onszelf getrakteerd op een kop koffie in het overvolle koffiehuis op de Lemelerberg, alwaar het binnen én buiten op het terras vol zat met mensen die net als wij hadden genoten van deze mooie zonnige zondag.

Tot volgende week……………….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten